Back to top
PERIMETER ICON

Περιμετρική Προστασία

Η περιμετρική προστασία αφορά στην ισχυροποίηση των φυσικών ορίων ενός φυλασσόμενου χώρου έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ειδοποίηση πριν προλάβει να δράση ο εισβολέας. Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού περιμετρικής προστασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τη μορφολογία του χώρου, τις καιρικές συνθήκες, τις ανάγκες επιτήρησης και τον συνδυασμό τεχνολογιών περιμετρικής προστασίας, επίσης η περιμετρική προστασία μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα ελέγχου πρόσβασης.

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ1    ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ2

Ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου διαθέτουμε λύσεις με συστήματα συναγερμού κατάλληλα για εξωτερική χρήση, παγίδευση περίφραξης με ειδικούς αισθητήρες καθώς και την προηγμένη τεχνολογία με αλγόριθμους Video Analytics.

Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους κατασκευαστές όπως: Sieza (Peridect+), Avigilon, Videofied, Optex.

Ζήτηση προσφοράς
Video Analytics

Η τεχνολογία Self-learning Video Analytics δίνει τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού του περιστατικού την ώρα που συμβαίνει.

Οι κάμερες που διαθετουν τεχνολογία Video Analytics εξασφαλίζουν ότι όλες οι καταγραφές βασίζονται σε κίνηση αντικειμένου (object motion) και όχι σε ανίχνευση κίνησης (motion detection) και ειδικότερα η καταγραφή θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με την παρουσία των ανθρώπων ή / και οχημάτων.

his ensures efficient storage of data and files. The Video Analytics functionality of the system allows special adjustment rules for triggering alarms at specific times and days and pop-ups of security personnel at any workstation of the monitoring system. Such special rules are:

 • Άνθρωποι ή οχήματα που κινούνται σε μια περιοχή
 • Άνθρωποι ή οχήματα να διασχίζουν μια δέσμη
 • Άνθρωποι ή οχήματα στάσιμοι/α σε μια περιοχή
 • Άτομο ή όχημα σταματημένα
 • Χρόνος παραμονής
 • Άτομο ή όχημα να εισέρχεται/αποχωρεί από μια περιοχή
 • Άτομο ή όχημα να κινείται με απαγορευμένη κατεύθυνση κίνησης
 • Πάρα πολλά ή πάρα πολύ λίγα άτομα σε προστατευόμενη περιοχή

Το σύστημα επίσης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπάρχει αποφυγή ψευδών συμβάντων (false trigger) από δέντρα, σκιές και ζώα ή από αλλαγές στις συνθήκες φωτισμού.

Θερμικές Κάμερες

Οι θερμικές κάμερες αποτελούν ιδανική λύση για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων και σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες όπως: απόλυτο σκοτάδι, ομίχλη, σκόνη, βροχή, χιόνι, καπνός

Η τεχνολογία θερμικής βασίζεται στην ανίχνευση της υπέρυθρης ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι ζωντανοί οργανισμοί και όλα τα αντικείμενα και την μετατροπή σε ορατές εικόνες. Οι θερμικές κάμερες δεν επηρεάζονται από τις συνθήκες φωτισμού του χώρου που επιτηρούν και είναι σε θέση να παρέχουν εικόνες υψηλής ποιότητας σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και απόλυτου σκότους. Σε συνδυασμό με την σωστή λειτουργία τους σε συνθήκες ομίχλης, βροχής καπνού κλπ. μας διασφαλίζουν τη δυνατότητα για ασφαλή 24ωρη επιτήρηση.

Η δυνατότητα κάλυψης μεγάλων αποστάσεων με τις θερμικές κάμερες επιτυγχάνει την μείωση των αριθμών των καμερών και το κόστος εγκατάστασης, επίσης δεν είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί επιπρόσθετος φωτισμός. Ο εντοπισμός αντικειμένων με την εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας μας βοηθάει να εντοπίσουμε στόχους (ανθρώπους & οχήματα) που με συμβατικές κάμερες πολύ πιθανόν να μην εντοπίζαμε. Για εφαρμογές περιμετρικής προστασίας αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη λύση για όλο το 24ωρο.

Ο συνδυασμός των θερμικών καμερών με τεχνολογία Video analytics μπορεί να μας δώσει έγκαιρη ανίχνευση στόχων. Έχουμε την δυνατότητα μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης ή ακόμα και από την ίδια την κάμερα να δημιουργήσουμε εικονικές ζώνες συναγερμού και μέσα από κανόνες όπως για παράδειγμα άνθρωπος ή όχημα διασχίζει μια δέσμη, μπορούμε να έχουμε άμεσα συναγερμό στο κέντρο διαχείρισης π.χ. στο φυλάκιο ή στο κέντρο λήψης.

Η εταιρία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει έργα περιμετρικής ασφάλειας με συνδυασμό θερμικών καμερών και Video Analytics. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να βρει εφαρμογή σε αεροδρόμια, λιμάνια, δάση, στρατόπεδα, τηλεπικοινωνίες, βιομηχανίες, ιχθυοτροφεία, κ.λ.π. αλλά και σε κάθε χώρο με κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία που απαιτεί συνεχή 24/7 και αξιόπιστη επιτήρηση.

Τελευταία τάση είναι οι διπλές, διφασματικές κάμερες που περιλαμβάνουν στην ίδια συσκευή, θερμική και οπτική κάμερα, απλουστεύοντας την εγκατάσταση και μειώνοντας το κόστος της.

AI - Monitoreal System

Αναβαθμίστε με Τεχνητή Νοημοσύνη Νέα και Υφιστάμενα Συστήματα Ασφαλείας & Παρακολούθησης. Το Monitoreal είναι μια αυτόνομη συσκευή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Λειτουργεί ως ένα πανέξυπνο ψηφιακό φίλτρο που ανιχνεύει ανθρώπους, αυτοκίνητα, ζώα κλπ. και με εύκολο τρόπο σε ειδοποιεί, ανάλογα με τις ζώνες, τις ώρες και τους κανόνες που έχεις ορίσει.

Monitoreal1

 Πλεονεκτήματα

 Monitoreal eye  Ακριβής Αναγνώριση Αντικειμένων & Πλήρης Ευελιξία Σχεδιασμού.

Η αναγνώριση αντικειμένων με χρήση αλγόριθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και όχι απλά ο εντοπισμός κίνησης έχει σαν αποτέλεσμα την το σύστημα να αγνοεί κινήσεις δέντρων, σκιές κτλ.

Η δυνατότητα σχεδιασμού πολλαπλών Ζωνών Ενδιαφέροντος με διαφορετικές παραμέτρους κάθε μία (διαφορετικό αντικείμενο ανά ζώνη, ώρες, σενάρια ενεργοποίησης ρελέ κτλ.) και όλα αυτά στην ίδια κάμερα προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο παραμετροποίησης.

Monitoreal cloud  Ασφάλεια Δεδομένων / Ταχύτητα

Η επεξεργασία της εικόνας γίνεται αποκλειστικά από τον Βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης της Monitoreal, πίσω από το router αποκλείοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε πέραν του χρήστη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πέρα από την ασφάλεια των δεδομένων, την ταχύτητα αντίδρασης των σεναρίων ακόμα και αν το internet ‘πέσει’ αφού δε μεσολαβεί καμία υπηρεσία cloud και όλα γίνονται τοπικά.

Monitoreal button  Μεγάλο Εύρος Συμβατών Μοντέλων

Συμβατό με σχεδόν κάθε υφιστάμενο Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης μέσω Onvif. Αν δεν υποστηρίζεται το Onvif τότε η υποστήριξη του stream γίνεται μέσω RTSP & HTTP με αποτέλεσμα να μπορούν να υποστηριχθούν ακόμα και αναλογικά συστήματα.

 

Σενάρια Εφαρμογής

- Περιμετρική προστασία φωτοβολταϊκών πάρκων

Ελαχιστοποιήστε τις ανάγκες καλωδιώσεων και παγίδευσης του χώρου με πολλαπλές συσκευές κάνοντας χρήση των καμερών παρακολούθησης. Η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένης περιοχής ελέγχου μεγιστοποιεί την ευελιξία σχεδιασμού χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πολλαπλών παραδοσιακών ανιχνευτών.

- Επιτήρηση επικίνδυνων περιοχών

Ενημερωθείτε εύκολα, γρήγορα και από παντού για ανθρώπινη παρουσία σε χώρους υψηλού κινδύνου όπως πισίνες, δωμάτια υψηλής τάσης, χώροι απόθεσης επικίνδυνων υλικών κτλ.


Monitor park photo Monitor pool photo

- Εσωτερικοί & Εξωτερικοί Χώροι (Οικίες, Καταστήματα, Επαγγελματικοί Χώροι κλπ.)

Συνδυάστε τις ανάγκες ασφαλείας με τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν όλο το 24ωρο όπως μπλοκάρισμα εισόδου τροφοδοσίας ή ράμπας ΑΜΕΑ, στάθμευση ακατάλληλου τύπου οχήματος (φορτηγό) σε χώρο στάθμευσης πελατών κτλ.

Models Pro & Base                                                                                                                                                            Monitor product photo

Εξωτερικοί Ανιχνευτές

Εξωτερικοί ανιχνευτές, υπάρχουν πολλές επιλογές με διαφορετικές τεχνολογίες, εφαρμογές με μικρές και μεγάλες εγκαταστάσεις. Μπορούν να συνδυαστούν και με την τεχνολογία Video Analytics για επιβεβαίωση συναγερμών.

Η χρήση των εξωτερικών ανιχνευτών πλέον είναι πιο ασφαλής, η τεχνολογική εξέλιξη τους έχει εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό προβλήματα με false alarm's και μας επιτρέπει να μπορούμε να κάνουμε εφαρμογή για περιμετρική προστασία. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι ανιχνευτές κατάλληλοι για όλες τις εφαρμογές, αλλά ανάλογα με την κάλυψη που θέλουμε πρέπει να βρούμε την σωστή λύση με τους κατάλληλους ανιχνευτές. 

Επίσης σε πολλές εφαρμογές περιμετρικής ασφάλειας γίνεται συνδυασμός διαφορετικών τεχνολογιών για καλύτερο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Κατηγορίες εξωτερικών ανιχνευτών για περιμετρική ασφάλεια:

 • Μικροκυματικών & υπερύθρων ακτίνων.
 • Ανιχνευτές κραδασμών - διατάραξης περίφραξης
 • Καλώδιο οπτικής ίνας περίφραξης
 • Υπογείων γραμμών (σεισμικά, μαγνητικά ή ομοαξονικά καλώδια εξόδου)
 • Ανιχνευτές laser οριζόντιας ή κάθετης χρήσης

ανιχνευτες

Συνεργαζόμενες εταιρίες