ΛΥΣΕΙΣ

Συναγερμός χωρίς καλώδια

Σπίτι

Η ασφάλεια του χώρου μας έχει γίνει επιτακτική ανάγκη, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας έχουν θέσει σε επαγρύπνηση ακόμα και τους πιο ανύποπτους ιδιοκτήτες. Οι τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και δίνουν σημαντική ώθηση στην ασύρματη επικοινωνία και διασύνδεση των συστημάτων συναγερμού. Με την στροφή προς τους ασύρματους συναγερμούς, αναγνωρίζονται τα σημαντικά πλεονεκτήματά τους όπως: Απουσία καλωδιώσεων, εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση και ελάχιστος βαθμός όχλησης για όσους κατοικούν ή εργάζονται στο χώρο που θα εγκατασταθεί ο συναγερμός. Επίσης τα συστήματα συναγερμού αρκετές φορές εγκαθίσταται εκ των υστέρων, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου ή ακόμα και σε κτίρια παλιά με μεγάλη δυσκολία στο βαθμό επέμβασης, είναι φανερό ότι η ασύρματη διασύνδεση αποτελεί μια σημαντική λύση.

Λύση CROW Serenity:

Ένα ολοκληρωμένο ασύρματο σύστημα συναγερμού νέας γενιάς, που διακρίνεται για την εξαιρετική του λεπτή σχεδίαση, την ευκολία στην εγκατάσταση και τη χρήση, καθώς και την υψηλή αξιοπιστία και λειτουργικότητα που προσφέρει, αποτελεί το SERENITY της CROW.

Ο κεντρικός πίνακας SERENITY διαθέτη: 

32 ασύρματες και 2 ενσύρματες ζώνες, πληκτρολόγιο αφής, οθόνη LCDμε Ελληνικό μενού, αναγνώστης κάρτας RFID, ενσωματωμένο τηλεφωνητή, ηχείο, μικρόφωνο για φωνητική καθοδήγηση, λειτουργίες οικιακού αυτοματισμού, θύρα Ethernet TCP-IP και μονάδα GSM & GPRS. Επίσης έχει αμφίδρομη ασύρματη επικοινωνία με τον περιφερειακό εξοπλισμό, με συχνότητα λειτουργίας 868Mhz & 915,6 Mhz.

 

Το σύστημα SERENITY εκτός από την κεντρική μονάδα περιλαμβάνει και μία μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών συσκευών αμφίδρομης επικοινωνίας, όπως: μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κίνησης διαφόρων τύπων, ανιχνευτές δονήσεων και σπασίματος τζαμιών, ανιχνευτές πλημμύρας, φωτιάς & καπνού, χειριστήρια, σειρήνες, πληκτρολόγια κ.τ.λ. και μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε μικρή η μεγάλη εγκατάσταση χωρίς την χρήση καλωδίων.

Η αποστολή σημάτων συναγερμού προς ένα Κέντρο Ελέγχου ή προς τους χρήστες, μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Κωδικοποιημένα σήματα (CID & SIA) μπορούν να αποσταλούν σε Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω τηλεφωνικής γραμμής PSTN, μέσω δικτύου internetTCP/IP και μέσω  δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM/GPRS. Ο χρήστης εναλλακτικά μπορεί να ενημερωθεί με φωνητικά μηνύματα SMS & email,  ή σε πραγματικό χρόνο μέσω web εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και smart phones.

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συστήματος, από κεντρική μονάδα ή ασύρματο πληκτρολόγιο μπορεί να γίνει και μέσω καρτών & κλειδιών RFID, εφόσον τοποθετηθεί η έκδοση με τον ενσωματωμένο αναγνώστη.

Επίσης ο έλεγχος της κατάστασης και ο χειρισμός του συστήματος μπορεί να γίνουν μέσω internet, με τη χρήση ενός iPhone, i-Pad ή tablet που διαθέτει λειτουργικό Android, καθώς και μέσω web browser. Όλες οι εφαρμογές διαθέτουν περιβάλλον διαχείρισης ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη, για εύκολο και γρήγορο χειρισμό, ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια στην επικοινωνία μέσω internet μεσολαβεί κεντρικός server που αναλαμβάνει να διασυνδέσει τη μονάδα με τους χρήστες, αφού πρώτα επαληθεύσει τα στοιχεία τους με αυτά που έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων.

Για την εφαρμογή του οικιακού αυτοματισμού και όχι μόνο, το σύστημα υποστηρίξει μέχρι 16 εξόδους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για διάφορες εντολές π.χ. Έλεγχο Φωτισμού, Θέρμανσης, Ποτίσματος, κλπ.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για γραφεία, καταστήματα, σύγχρονες οικίες και γενικά για εγκαταστάσεις που απαιτούν υψηλή αισθητική, λειτουργικότητα και αξιοπιστία.

Συναγερμός Videofied

Επιχείρηση

Πόσες φορές έχετε διαπιστώσει πως ο συναγερμός σας έχει ενεργοποιηθεί χωρίς να υπάρχει παραβίαση; Έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει σημαντικό πλήθος ανεπιθύμητων συναγερμών σε κάθε μεμονωμένο σύστημα. Στο πρόβλημα αυτό καμία τεχνική λύση  δεν δεσμεύεται στην πλήρη απομόνωση των ψευδών συναγερμών. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εξωτερικά συστήματα ασφαλείας, θεωρείται σχεδόν δεδομένη η όχληση του πελάτη από ανεπιθύμητους ή ψευδείς συναγερμούς όπως για παράδειγμα από ακραία καιρικά φαινόμενα, κινήσεις δέντρων ή φυτών, ζώων κλπ.

Επιπλέον πόσο σίγουροι είμαστε;  Όταν κατά την κρίση μας απενεργοποιούμε το σύστημα συναγερμού μας απομακρυσμένα, επειδή θεωρούμε πως η ειδοποίηση που είχαμε είναι ψευδής συναγερμός ενώ μπορεί να έχει πραγματικά αίτια, όπως πραγματικών εισβολέων οι οποίοι πιθανώς να αποθαρρύνθηκαν και να εγκατέλειψαν την προσπάθεια παραβίασης του φυλασσόμενου χώρου.

Η αναγκαιότητα οπτικής επιβεβαίωσης του συμβάντος ενός συναγερμού μέσω της κάμερας μας δίνει την δυνατότητα της αξιολόγησης του συμβάντος για την αποφυγή ψευδών συναγερμών και της άμεσης αντίδρασης των διωκτικών αρχών σε περίπτωση πραγματικής παραβίασης.

Ιδανική λύση αποτελεί ο συναγερμός της Videofied, ο οποίος μπορεί να καλύπτει τις απαιτήσεις οπτικής επιβεβαίωσης συναγερμών με ένα πλήρες ασύρματο σύστημα με οπτικούς ανιχνευτές, όπου κατά την ανίχνευση κίνησης γίνεται λήψη βίντεο 10 δευτερολέπτων, το οποίο μέσω δικτύου GPRS μεταφέρεται στο Κέντρο Λήψης Σημάτων. Ο χειριστής τού Κ.Λ.Σ. γνωρίζοντας τα αίτια που προκάλεσαν το συναγερμό, ενεργεί σύμφωνα με τις προκαθορισμένες διαδικασίες.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι η έννοια του ψευδούς συναγερμού παύει για πάντα και η διαχείριση κάθε περιστατικού στηρίζεται στα πραγματικά στοιχεία του βίντεο.

Ο κεντρικός πίνακας συναγερμού υποστηρίζει έως 25 ασύρματες συσκευές, ενώ δέχεται 3 καλωδιακές ζώνες και διαθέτει 2 προγραμματιζόμενες εξόδους. Το σύστημα ελέγχει τακτικά την καλή λειτουργία των περιφερικών του και αποστέλλει σήμα στο Κέντρο Λήψης Σημάτων εάν παρουσιαστεί κάποια δυσλειτουργία.

Η ασύρματη σύνδεση όλου του εξοπλισμού μας δίνει την  δυνατότητα εγκατάστασης των ανιχνευτών σε οποιοδήποτε σημείο, χωρίς την χρήση καλωδίων και η διάρκεια των μπαταριών τους είναι έως 4 χρόνια. Επίσης η μεταφορά δεδομένων προς το Κέντρο Λήψης Σημάτων γίνεται μέσω σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας GPRS και όχι με 3G το οποίο δεν είναι διαθέσιμο σε πολλές περιοχές.   

Τα συστήματα ασφαλείας της Videofied καλύπτουν το πρότυπο EN50131Grade 2 και διαθέτουν 3 πιστοποιήσεις ISO.

Η SA Electronics έχει εγκαταστήσει ασύρματο σύστημα συναγερμού  Videofied σε πολλές εφαρμογές όπως:  Φωτοβολταικά Πάρκα, Βιομηχανικά κτίρια, Θερμοκήπια, Οικίες & αυλές σπιτιών, Μάντρες & Συνεργεία αυτοκινήτων, Ανοιχτούς χώρους επιχειρήσεων κλπ, γενικά είναι ένα σύστημα που μπορεί να βρει εφαρμογή παντού.

Total Security Management

Ξενοδοχείο

Η ασφάλεια και ειδικά τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τα ξενοδοχεία και γενικότερα τα τουριστικά καταλύματα. Κάθε ξενοδοχείο έχει διαφορετικές ανάγκες ως προς τη δόμηση του κατάλληλου κλοιού προστασίας για τις εγκαταστάσεις του, την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού του. Η επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού για να εξασφαλιστούν αξιόπιστες και λειτουργικές συνθήκες ασφαλείας στη μονάδα του δεν είναι απλή υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται να προτιμούνται τεχνολογικά εξελιγμένα, δοκιμασμένα και επώνυμα προϊόντα με επαρκή εγγύηση, ικανά να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας.

Αναγκαία είναι η επιλογή της εταιρίας που έχει την πείρα να δομήσει υψηλό επίπεδο ασφάλειας του καταλύματος και να προσφέρει ενεργή και ουσιαστική ηλεκτρονική ασφάλεια. Η SAElectronics έχει ως βασικό μέλημα την επικέντρωση στις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών της. Είναι πιστοποιημένη κατά το πρότυπο EN ISO 9001:2008, με άδεια λειτουργίας Ι.Ε.Π.Υ.Α. από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Η επιτυχημένη πορεία της βασίζεται σε έναν συνδυασμό στρατηγικών επιλογών με βασικό στόχο την επένδυση στη τεχνογνωσία. Με ευελιξία καταφέρνει να προσφέρει ολοκληρωμένες, υψηλής ποιότητας και υπεύθυνες λύσεις στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων . Έχει δημιουργήσει την Υπηρεσία Συνολικής Διαχείρισης Ηλεκτρονικής Ασφάλειας T.S.M. (Total Security Management) με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων. Έτσι μελετά, σχεδιάζει και προσφέρει τα κατάλληλα συστήματα για την πλήρη ασφάλεια του χώρου και των πελατών τους. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποτελεί το άριστα δομημένο τμήμα After Sales Service.

Η SAElectronics μπορεί να προσφέρει λύσεις ηλεκτρονικής ασφαλείας για ξενοδοχεία- τουριστικά καταλύματα στα παρακάτω αντικείμενα :

(Πατήστε σε κάθε κατηγορία για να δείτε αναλυτικά τα προϊόντα και τις συνεργαζόμενες εταιρείες)

 

Η εταιρείας μας έχει επιλέξει να συνεργαστεί με αξιόπιστες εταιρίες κατασκευής συστημάτων ασφάλειας από την Ευρώπη και την Ασία. Επιλέγει ποιοτικά προϊόντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις με επισκέψεις σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις.

Τεχνολογία Video Analytics

Βιομηχανία

Ο έλεγχος και η εποπτεία περιμετρικών και εξωτερικών χώρων σε βιομηχανικούς χώρους και όχι μόνο, πλέον κρίνεται αναγκαίος. Ο τρόπος διασφάλισης της περιμέτρου μιας εγκατάστασης αποτελεί πρόκληση διότι εμπλέκονται πολλοί παράμετροι που δυσκολεύουν σημαντικά το επίπεδο  ελέγχου στους εν λόγο χώρους. Τα πιο συχνά προβλήματα είναι οι μεγάλες αποστάσεις κάλυψης, οι αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, οι άνθρωποι ή οχήματα ή ζώα που τη διασχίζουν, οι μεταβολές του φωτισμού κατά τη διάρκεια του 24ώρου κλπ.

Επιπλέον πολλά εργοστάσια και βιομηχανίες έχουν εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας για την 24ωρη παρακολούθηση και καταγραφή των χώρων τους. Αρκετοί από αυτούς διαθέτουν και επανδρωμένα φυλάκια όπου ο χειριστής ελέγχει μέσα από οθόνες τις κάμερες. Είναι πολύ δύσκολο όμως ακόμα για τους πιο έμπειρους και ευσυνείδητους χειριστές να μένουν προσηλωμένοι απέναντι στις πολυάριθμες πολλές φορές οθόνες των control rooms, καθώς και του μεγάλου όγκου των δεδομένων που καταγράφονται από τις κάμερες, προκειμένου να εντοπίσουν μια ύποπτη κίνηση ή μια απρόβλεπτη ενέργεια.

Η νέα τεχνολογία VideoAnalytics δίνει ένα σημαντικό χέρι βοηθείας στην εξασφάλιση ενός πιο αποτελεσματικού ελέγχου της επιτηρούμενης περιοχής. Έχει σχεδιαστεί και προσφέρει στοιχεία τεχνητής ευφυΐας στις εφαρμογές CCTV. Προσθέτει και συνδυάζει μεγαλύτερη ασφάλεια στις νέες ή υφιστάμενες εγκαταστάσεις κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης CCTV που υπάρχουν στους χώρους.

Το εντυπωσιακό με την εφαρμογή της τεχνολογίας VideoAnalytics  είναι ότι μπορεί να ελέγχει τις εικόνες που καταγράφουν οι κάμερες και να "διαπιστώνει" αν υπάρχει κάποια μη προβλεπόμενη ή ύποπτη κίνηση ή ενέργεια. Με απλές εντολές και έξυπνο τρόπο στο πεδίο μίας κάμερας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει περιοχές (ζώνες) συναγερμού. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτής της ζώνης είναι «ότι κάθε κίνηση που γίνεται μέσα σε αυτήν, θεωρείται ως παραβίαση και σηματοδοτηθεί κατάσταση συναγερμού». Για παράδειγμα σε μία κάμερα που ελέγχει περιμετρικά έναν χώρο ορίζεται μία ζώνη (γραμμή) παράλληλα με την περίφραξη, στην περίπτωση διέλευσης κάποιου ατόμου ή αντικειμένου στη ζώνη, θα σηματοδοτήθει άμεσα συναγερμός. Ο συναγερμός συνεπάγεται με άμεση προβολή της συγκεκριμένης κάμερας στο monitor συναγερμών του φύλακα, ειδοποίηση του  Κέντρου Παρακολούθησης, ενεργοποίηση σειρήνας, μετάδοση ηχητικού μηνύματος κλπ.  Σημαντικά πλεονεκτήματα του συστήματος αποτελούν η δυνατότητα ορισμού της φοράς της κίνησης παραβίασης της ζώνης, για παράδειγμα από έξω προς τα μέσα και η δυνατότητα σκιαγράφησης της πορείας του αντικειμένου που παραβίασε τον χώρο. Αυτό απλοποιεί κατά πολύ τους κανόνες βάσει των οποίων θα αξιολογούνται τα συμβάντα από το σύστημα Video Analytics. Έτσι σε ένα σύστημα περιμετρικής προστασίας που συνήθως καλύπτει εκατοντάδες ή και χιλιάδες μέτρα, αυτή η απλοποίηση βοηθά κατά πολύ τους χειριστές.

Μια άλλη πρακτική που είναι χρήσιμο να ακολουθείται είναι ο συνδυασμός των καμερών που θα παρακολουθούν συγκεκριμένες ζώνες με την τεχνολογία VideoAnalytics, με τις υπόλοιπες κάμερες που διαθέτει ο φυλασσόμενος χώρος. Για παράδειγμα σε περίπτωση που το VideoAnalytics εντοπίσει ύποπτη κίνηση, μπορεί να δοθεί αυτόματα εντολή σε μία άλλη κινητή κάμερα SpeedDome να εστιάσει στο σημείο του συμβάντος για καλύτερο πλάνο και μεγαλύτερη ανάλυση. Επιπλέον είναι θεμιτό να χρησιμοποιούνται άλλες κάμερες για την γενική επιτήρηση του χώρου και έτσι να επιτυγχάνεται η πλήρης κάλυψη του χώρου.

Σημαντική είναι η εφαρμογή VideoAnalytics σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτων Parking, οπού και χρησιμοποιείται για την αναγνώριση πινακίδων κατά την είσοδο και έξοδο τους.

Τέλος το VideoAnalytics βρίσκει εφαρμογή σε:

  • Περιμετρική φύλαξη
  • Καταμέτρηση αυτοκινήτων σε δρόμους.
  • Αναγνώριση πινακίδας αυτοκινήτου.
  • Καταμέτρηση ανθρώπων σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα κλπ. 
  • Ανίχνευση χρωμάτων, εγκαταλελειμμένα αντικείμενα.
  • Έλεγχος αλλαγής θέσης αντικειμένων.
  • Ανίχνευση πυρκαγιάς/καπνού αλλά και υπερχείλισης ρεμάτων.