Συναγερμός χωρίς καλώδια

Σπίτι

Η ασφάλεια του χώρου μας έχει γίνει επιτακτική ανάγκη, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας έχουν θέσει σε επαγρύπνηση ακόμα και τους πιο ανύποπτους ιδιοκτήτες. Οι τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της ηλεκτρονικής ασφάλειας ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και δίνουν σημαντική ώθηση στην ασύρματη επικοινωνία και διασύνδεση των συστημάτων συναγερμού. Με την στροφή προς τους ασύρματους συναγερμούς, αναγνωρίζονται τα σημαντικά πλεονεκτήματά τους όπως: Απουσία καλωδιώσεων, εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση και ελάχιστος βαθμός όχλησης για όσους κατοικούν ή εργάζονται στο χώρο που θα εγκατασταθεί ο συναγερμός. Επίσης τα συστήματα συναγερμού αρκετές φορές εγκαθίσταται εκ των υστέρων, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου ή ακόμα και σε κτίρια παλιά με μεγάλη δυσκολία στο βαθμό επέμβασης, είναι φανερό ότι η ασύρματη διασύνδεση αποτελεί μια σημαντική λύση.

Λύση CROW Serenity:

Ένα ολοκληρωμένο ασύρματο σύστημα συναγερμού νέας γενιάς, που διακρίνεται για την εξαιρετική του λεπτή σχεδίαση, την ευκολία στην εγκατάσταση και τη χρήση, καθώς και την υψηλή αξιοπιστία και λειτουργικότητα που προσφέρει, αποτελεί το SERENITY της CROW.

Ο κεντρικός πίνακας SERENITY διαθέτη: 

32 ασύρματες και 2 ενσύρματες ζώνες, πληκτρολόγιο αφής, οθόνη LCDμε Ελληνικό μενού, αναγνώστης κάρτας RFID, ενσωματωμένο τηλεφωνητή, ηχείο, μικρόφωνο για φωνητική καθοδήγηση, λειτουργίες οικιακού αυτοματισμού, θύρα Ethernet TCP-IP και μονάδα GSM & GPRS. Επίσης έχει αμφίδρομη ασύρματη επικοινωνία με τον περιφερειακό εξοπλισμό, με συχνότητα λειτουργίας 868Mhz & 915,6 Mhz.

 

Το σύστημα SERENITY εκτός από την κεντρική μονάδα περιλαμβάνει και μία μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών συσκευών αμφίδρομης επικοινωνίας, όπως: μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κίνησης διαφόρων τύπων, ανιχνευτές δονήσεων και σπασίματος τζαμιών, ανιχνευτές πλημμύρας, φωτιάς & καπνού, χειριστήρια, σειρήνες, πληκτρολόγια κ.τ.λ. και μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε μικρή η μεγάλη εγκατάσταση χωρίς την χρήση καλωδίων.

Η αποστολή σημάτων συναγερμού προς ένα Κέντρο Ελέγχου ή προς τους χρήστες, μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Κωδικοποιημένα σήματα (CID & SIA) μπορούν να αποσταλούν σε Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω τηλεφωνικής γραμμής PSTN, μέσω δικτύου internetTCP/IP και μέσω  δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM/GPRS. Ο χρήστης εναλλακτικά μπορεί να ενημερωθεί με φωνητικά μηνύματα SMS & email,  ή σε πραγματικό χρόνο μέσω web εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και smart phones.

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συστήματος, από κεντρική μονάδα ή ασύρματο πληκτρολόγιο μπορεί να γίνει και μέσω καρτών & κλειδιών RFID, εφόσον τοποθετηθεί η έκδοση με τον ενσωματωμένο αναγνώστη.

Επίσης ο έλεγχος της κατάστασης και ο χειρισμός του συστήματος μπορεί να γίνουν μέσω internet, με τη χρήση ενός iPhone, i-Pad ή tablet που διαθέτει λειτουργικό Android, καθώς και μέσω web browser. Όλες οι εφαρμογές διαθέτουν περιβάλλον διαχείρισης ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη, για εύκολο και γρήγορο χειρισμό, ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια στην επικοινωνία μέσω internet μεσολαβεί κεντρικός server που αναλαμβάνει να διασυνδέσει τη μονάδα με τους χρήστες, αφού πρώτα επαληθεύσει τα στοιχεία τους με αυτά που έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων.

Για την εφαρμογή του οικιακού αυτοματισμού και όχι μόνο, το σύστημα υποστηρίξει μέχρι 16 εξόδους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για διάφορες εντολές π.χ. Έλεγχο Φωτισμού, Θέρμανσης, Ποτίσματος, κλπ.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για γραφεία, καταστήματα, σύγχρονες οικίες και γενικά για εγκαταστάσεις που απαιτούν υψηλή αισθητική, λειτουργικότητα και αξιοπιστία.